Columbia - zrnková káva
Jakou chuť ve Vás káva Columbia vyvolá?
- Čokolády
- Lesního ovoce
- Třešní
Jaké pražení využíváme?
- Tmavé pražení, vhodné pro přípravu espressa
Odkud káva pochází?
- Sierra Nevada de Santa Marta
- Serrania del Perija, 1200 - 2200 m n. m.
Detailní popis produktu
Tato zrnka pražíme tmavě a jsou tak ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru.
Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml.
U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš kávovar zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí. Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kloby's coffee |
---|---|
Charakteristika: | Čokoláda, třešně |
Stupeň pražení: | Tmavý |
Hmotnost: | 250g, 500g, 1000g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.